Werkwijze en methodes

Focus dartbord met pijl in de roos

Mijn uitgangspunt is dat je reis begint als je de eerste stap hebt gezet.

Als je passief blijft zitten, zal je pad gehuld blijven in mist. Dus: kom in actie. Samen kijken we wat het beste bij jou past.

 

Positieve  ervaringen en kwaliteiten zijn altijd de basis en de uitgangspunten van jouw verdere ontwikkeling en richten zich op de veerkracht  en je innerlijke welbevinden. Dus: hoe zit je in je vel?

In plaats van te focussen op klachten, richten we de focus juist op waar jouw krachten liggen De aandacht richten op kwaliteiten en wat er al goed gaat, zorgt voor positieve effecten . Dit geeft  vaak meer levensvreugde, vermindert de sombere gevoelens en leidt tot een beter

leervermogen en meer creatief denken, waardoor je vaak positieve mogelijkheden ziet om jezelf te ontwikkelen.


Met het krachtgericht coachen ga ik er vanuit dat iedereen talenten en
kwaliteiten bezit welke echter meestal niet voor de volle 100 procent worden benut. Ik ga je dus ondersteunen en motiveren, afgestemd op jouw idealen en kwaliteiten. Je wordt je dan meteen bewust van je persoonlijke belemmeringen en valkuilen. Juist door jouw kwaliteiten in te zetten, leer je deze aan te pakken. Om een zo efficiënt doel te bereiken hebben we een scala aan tools en methodes tot onze beschikking. 

Voor wie?

Ik richt mij met mijn coach praktijk op jong volwassenen en volwassenen in de leeftijd van 20 tot 45 jaar die:
– vastlopen in hun studie of werk,
– vastlopen in hun eigen ontwikkeling, waardoor je met veel vragen blijft
   zitten waar je zelf geen antwoordt op kunt vinden, bijvoorbeeld bij 
   burn-out, perfectionisme, stress of concentratiestoornissen.
– eens eerlijk naar zichzelf willen kijken,
– een eigen ontwikkelingsvraag hebben zoals, W
ie ben ik, wat wil ik en
   wat kan ik?

 
De coaching vindt plaats in mijn eigen praktijk in Gendringen, maar kan op verzoek ook op locatie plaatsvinden.
 

Naast de eerder genoemde problematiek kunnen ook beperkingen gerelateerd aan het autistisch spectrum meespelen. Begeleiding hiervan zal op locatie plaatsvinden. Dit om de rust van de vertrouwde omgeving niet te verstoren.

Lachende man met hart en tekst go do what you love
Methodes
Ontwerp je eigen levensplan

Deze coachingsmethode is gebaseerd op het design thinking. De aanpak bestaat uit een ontwikkelcyclus van zeven stappen waaraan allerlei oefeningen zijn gekoppeld, in combinatie met visueel denken en brainstormen, hierdoor:

  • Kom je tot een beter zelfinzicht en leer je hoe jij reageert op zaken
  • Leer je om het beste uit jezelf te halen
  • Wordt het maken van belangrijke studie/loopbaan keuzes inzichtelijker
  • Wordt het makkelijker om te realiseren hoe je positieve veranderingen in je werk/studie en leven kunt bewerkstelligen
Het Enneagram

Deze methode van coachen geeft je inzicht in de verschillende typen mensen en hun drijfveren.

De Kernkwadranten

Met kernkwadranten krijg je inzicht in je kernkwaliteiten en hoe je ze kunt inzetten om niet door te schieten en in je valkuil  te belanden, wat over het algemeen veel energie kost.

Story Telling

Met het inzetten van deze coachingsmethode wordt jij held of heldin van jouw eigen verhaal, wat alleen jij kunt vertellen.

De Talenten Motivatie Analyse (T.M.A.)

De Talenten Motivatie Analyse helpt je te ontdekken waar je goed in bent, waar jouw talenten liggen, waar je energie van krijgt en waar je enthousiast van wordt. Wat zou jij nog verder kunnen/willen ontwikkelen, zodat je dit effectiever in kunt zetten en je tot een gelukkiger mens maakt? Na afloop krijg je een uitgebreide rapportage welke we  bespreken en kan worden gebruikt als basis voor een verder stappenplan.

Mindfulness

Aandacht richten op het huidige moment en dit waarnemen, zonder er een oordeel over te hebben.

Visueel denken, communiceren en Mindmappen

Het visualiseren van ideeën, situaties en gevoelens, dus het letterlijk in
beeld brengen, is een belangrijk onderdeel van ontwerp denken. Vertaal jouw denken in beelden, iconen en symbolen. Maak er gesproken tekst van in combinatie met beelden. Door middel van beeldtaal onthoud je de informatie beter want tijdens het tekenen leer je effectief en eenvoudig tot oplossingen te komen. Je maakt een probleem inzichtelijk. Een beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden. Iedereen is geboren met de mogelijkheid te denken in beelden. Je tekent omdat het je gedachten ordent en het maakt patronen en verbanden duidelijk. 

uitdagende en actieve workshops – voor kleine teams of groepen

Met verschillende thema’s als: Het beste uit jezelf halen, kernkwadranten, onder de schil, wie ben jij, visual thinking en doing, creatieve input etc.