Motivatie

28 februari 2021

Hoe blijf je gemotiveerd in deze tijd ?

 

Soms voel je zelf dat je weer even helder wilt krijgen wat je wensen en verlangens zijn, en welke kennis of vaardigheden je nog zou willen onderzoeken.
Juist in de coronatijd waarin we tot stilstand worden gezet kan je gaan zitten kniezen, of je kan de vrijheid nemen om iets wat je wilt leren of nog wilt uitdiepen te onderzoeken.
Kies bijvoorbeeld een hobby om met je hoofd naar je hart te gaan, zodat je niet constant aan het malen bent met je gedachten.
Of zoek de schoonheid van de stilte op in de natuur en gebruik hierbij al je zintuigen, of ga ergens zitten Zen-tekenen !

 

 

Om gemotiveerd  te blijven zijn er 3 basisbehoeften welke je energie geven en je motiveren:

AUTONOMIE : Ieder mens heeft behoefte aan autonomie omdat we graag in zekere mate zelf willen bepalen wat we doen .

VERBONDENHEID : Ieder mens wil geliefd worden en contact hebben met anderen. Je voelt je prettiger als je deel uitmaakt van een gezin, vriendengroep, leuk team, leuke collega’s, of leuke studiegenoten.

 

COMPETENT : Wij hebben allemaal behoefte aan dingen te kunnen doen waar we goed in zijn en welke we met succes kunnen afronden. Het maakt dat we ons competent voelen, dat we het verschil maken en er toe doen.

 

Invulling geven aan deze 3 behoeften zorgt ervoor dat jij je vitaal en bevlogen voelt, ook op je werk of studie, en je zult merken dat dit ook een positieve invloed heeft op je gezondheid en je geluk.

 

Dus… zorg dat je vaker dat kunt doen waar jij goed in bent, en sta vaker stil bij het moment!

 

 

ALS JE HOOFD EN JE HART DE
JUISTE RICHTING OPGAAN,
HOEF JE JE NIET DRUK TE
MAKEN OM JE VOETEN
.