Authenticiteit

17 november 2020

Lachende jongen houdt hart vast

Een mooi woord, met een prachtige inhoud, maar soms moeilijk in je leven vast te houden. Hoe het werkt? Authenticiteit werkt in jouw voordeel, het geeft je energie. Het accent ligt op het beste in jezelf, want dan zul je merken dat er deuren voor je opengaan. Je laat jezelf zien van je beste kant! 

De basis van authenticiteit is acceptatie. Doe datgene wat voor jou goed voelt. Als kind gaan dingen vaak vanzelf goed en ben je het meest jezelf. Maar vanaf de puberteit ga je jezelf aanpassen en verdwijnt je ware aard naar de achtergrond. Dan kan het zijn dat alles niet meer lekker stroomt. De waanzin van deze tijd, alles moet groter, sneller, beter etc. 

Dan moet je echt stevig in je schoenen staan wil je met alles mee kunnen komen.  

De druk van je studie, je gezin, je werk, je vrienden en je rugzak vol bagage. Vaak gaat dan het beste van jezelf verloren en kan het zijn dat je de weg kwijt raakt. Je gaat jezelf aanpassen en je raakt verwijdert van je authentieke ware zelf. Maar het mooie is, dat wat jij nodig hebt, heb je altijd al in huis gehad! Als je merkt dat iets jou steeds meer raakt en dat je er graag mee verder wilt of juist wilt stoppen, dan geeft jouw eigenheid aan dat het is wat bij jou hoort.  

Jouw authenticiteit komt naar boven. Je gaat je meer levensvragen stellen als, wie ben ik nu van binnen? Je gaat je gelukkiger voelen, niet meer afgesneden, en merkt dat je met beide benen op de grond staat. Je ontmoet jezelf en dit maakt je blij. Uiteindelijk ontmoet je het mooiste mens dat je maar kunt ontmoeten en dat ben jij, je authentieke zelf!

 

Doe dat in je leven wat authentiek is en bij jou hoort, wees zelfbewust.